Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Zapečeni krumpir





Krumpir pripremljen na ovaj način možete iskoristit kao prilog, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, uz koje ćete zaboraviti na meso.

Potrebni Sastojci:
  • krumpir, 1 kg
  • luk, 2 glavice
  • sir, 150 g
  • vrhnje za kuhanje, 350 ml
  • mlijeko, 350 ml
  • maslac
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
Upute po koracima:
  1. Krumpir i luk ogulimo, operemo i narežemo na tanke kolute.
  2. Maslac rastopimo i namažemo posudu za pečenje.
  3. Zatim krumpir i luk posolimo i začinimo paprom te složimo u posudu za pečenje.
  4. Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  5. Nakon 10-15 minuta, preko krumpira pospemo naribani sir i pečemo dalje.
  6. Kada je krumpir omekšao, preko njega prelijemo mješavinu vrhnja za kuhanje, mlijeka, soli, papra i muškatnog oraščića te dalje pečemo.
  7. Nakon poprilici 30 minuta, krumpir izvadimo iz pećnice, a zatim poslužimo uz prilog ili kao samostalno jelo.

No comments:

Post a Comment