Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Mediteranski sendvič




Kozice, mladi lik i maslinovo ulje čine predivni nadjev za hrskave šnite tamnog kruha. Nekoliko toplih sendviča možete napraviti za manje od pola sata. Uz njih možete servirati i svježe domaće rajčice ili mini rajčice.

Potrebni Sastojci:
  • kozice, 200 g repova
  • kruh, 4 kriške tamni
  • češnjak, 4 režnja
  • rajčica, 200 g ocijeđene, sjeckane
  • mladi luk, 80 g
  • bosiljak, 1 žlica
  • peršin, 1 žličica sjeckani
  • začini, 1 žličica začinsko bilje (majčina dušica i ružmarin)
  • limun, 1/2
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
Upute po koracima:
  1. Repiće morskih kozica začinimo solju i paprom.
  2. Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.
  3. Kriške kruha, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu.
  4. U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo.
  5. Zatim dodamo protisnuti češnjak, po ½ žličice začina ružmarina i majčine dušice.
  6. Kada se češnjak osjeti dodamo kockice rajčica i na ploškice narezan mladi luk.
  7. Sve zajedno začinimo sokom od ½ limuna i po želji sa još malo soli, papra i maslinovog ulja.
  8. Poslužimo toplo, na tanjurima po prepečenim kriškama kruha.

No comments:

Post a Comment