Kozice, mladi lik i maslinovo ulje čine predivni nadjev za hrskave šnite tamnog kruha. Nekoliko toplih sendviča možete napraviti za manje od pola sata. Uz njih možete servirati i svježe domaće rajčice ili mini rajčice.
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Repiće morskih kozica začinimo solju i paprom.
- Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.
- Kriške kruha, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu.
- U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak, po ½ žličice začina ružmarina i majčine dušice.
- Kada se češnjak osjeti dodamo kockice rajčica i na ploškice narezan mladi luk.
- Sve zajedno začinimo sokom od ½ limuna i po želji sa još malo soli, papra i maslinovog ulja.
- Poslužimo toplo, na tanjurima po prepečenim kriškama kruha.
No comments:
Post a Comment