Postoje nebrojene vrste palačinki. Recimo u Nizozemskoj postoje specijalni restorani u kojima se može probati i preko sto vrsta različitih palačinki. Među njihovim najatraktivnijim receptima su i ove, flambirane palačinke. Pažljivo sa viskijem kada flambirate, nemojte zapaliti kuću!
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ugrijanu tavu, na koju smo dodali ulja, ulijemo smjesu za palačinke te pečemo.
- Nakon što su palačinke pečene sa obije strane, zagrijavamo tavu za flambiranje te dodajemo maslac da se rastopi.
- Na maslacu rastopimo šećer, dodajemo sok od limuna, sok od naranče i liker od naranče.
- Kada se umak zgusnuo, smanjimo vatru te dodajemo palačinke, kratko ih umačemo, preklapamo na trokute i kratko ih pirjamo.
- Kada palačinke upiju umak pojačamo vatru, dodamo šećer u prahu i usplamtimo (flambiramo) s whisky-em.
- Palačinke su spremne za serviranje.
No comments:
Post a Comment