Potrebni Sastojci:
- kupus225 g svježeg
- bijela repa75 g
- luk0.75 glavica ljubičastog
- lučice4.50 ukiseljenih
- naranča0.75
- paprika0.75 žuta
- celerova stabljika75 g
- pinjoli37.50 g
- limun0.75
- maslinovo ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo 40 ml maslinovog ulja, dodamo sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke.
- Kupus očistimo, narežemo na tanke rezance, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoji 2-3 sata. Bijelu repu i luk narežemo na rezance, a kisele lučice na četvrtine. Naranče ogulimo, očistimo i filetiramo.
- Zatim ocijedimo odstajali kupus i stavimo ga u zdjelu za salatu. Potom na kupus dodamo narezano povrće (paprika i celerova stabljika), pinjole, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.
No comments:
Post a Comment