Jako maštovita, hranjiva, brza i salata je pravi izbor za one koji vole zdravu ali i ukusnu hranu. U slast!
Potrebni Sastojci:
- kuhana šunka150 g
- mahune150 g zelenih, smrznutih
- jaja3 tvrdo kuhana
- maslac30 g
- šećer0.75 žličica
- senf dijon0.75 žlica
- voćna rakija15 ml
- zeleni papar0.75 žličica iz salamure
- peršin0.75 žlica sjeckani
- ocat15 ml
- matovilac75 g
- rotkvice3
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- Rotkvice očistimo, operemo i narežamo na listiće, matovilac očistimo, operemo i ocijedimo, jaja narežemo na četvrtine, a šunku na prutiće.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo mahune, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta mahune premjestimo na toplo, a na preostalu masnoću u tavi dodamo narezanu šunku i pržimo 3-4 minute.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo ocat i maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, dodamo šećer, senf, sjeckani peršin, zeleni papar i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Potom u tavu sa šunkom ulijemo voćnu rakiju i usplamtimo. Čim se vatra ugasi, u tavu vratimo mahune, promiješamo i maknemo s vatre.
- Na tanjurima napravimo posteljicu od mahuna i šunke, preko njih složimo matovilac, rasporedimo listiće rotkvice i narezana jaja, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.
No comments:
Post a Comment