Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Omekšati maslac na sobnoj temperaturi, a potom ga zajedno sa šećerom i jajima miksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu.
- Dodajte smjesi brašno, sitno naribanu koricu od limuna, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tu smjesu razdijelite na četiri dijela.
- Biskvit pecite u pećnici na 180 °C i tako za sva četiri dijela smjese. Ostavite biskvit da se ohladi, a u to vrijeme pripremite kremu.
- Za kremu, skuhajte dva pudinga od vanilije s 700 ml mlijeka i šećerom te ostavite sa strane da se ohladi.
- Omekšani maslac izmiksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu, a potom žlicom dodavajte puding u maslac te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Kremu stavite u hladnjak da se ohladi. Voće operite i narežite na sitne komadiće.
- Kada se krema ohladila, umiješajte u nju voće i slažite ju na kore biskvita. Ukrasite tortu po želji.
No comments:
Post a Comment