Sastojci | Količina |
jaja | 4 |
šećer | 15 kašika |
brašno | 15 kašika |
ulje | 15 kašika |
mleko | 15 kašika |
vanilin šećer | 2 |
prašak za pecivo | 1 |
puding od vanile | 2 |
mleko | 5 dl |
šećer | 5 kašika |
vanilin šećer | 1 |
šlag | 2 kesice |
Kako pripremiti
- Penasto umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavajući mleko i ulje. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ulupati belanca u čvrst sneg i polako ga umešati u prethodnu smesu.
- Pleh nauljati i sipati polovinu testa, pa zapeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5 minuta. Puding razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i preliti preko zapečenog kolača. Potom gore naneti drugu polovinu testa, vratiti u rernu i ispeći kolač do kraja još 25 minuta.
- Gotov kolač premazati umućenim šlagom.
No comments:
Post a Comment