Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Friday, September 8, 2017

Najbolje LAZANJE !!


Priprema

  1. 1.
    U većoj šerpi, propržiti crni i beli luk. Dodati meso i mrkvu i dobro propržiti. Dodati sos od paradajza, začiniti i kuhati na laganoj vatri oko pola sata.
  2. 2.
    Za bijeli sos, na ulju i puteru propržiti brašno, na vrlo niskoj temperaturi. Polako dodavati mleko, stalno mješajući. Dodati i začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani sir.
    Ako hoćete manje sira, slobodno smanjite količinu. Najvažnije je da znate da lazanje treba da budu sočne i nije bitno da imaju čvrsto držanje. 
  3. 3.
    U tavu za pečenje, prvo staviti red crvenog sosa. Preko toga prekriti listovima za lazanje. Zatim red bijelog sosa pa tijesto i red crvenog sosa. Nasjeći svježi Mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos. Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. Odgore treba staviti malo soka od crvenog sosa, da bijeli sos ne bi izgorio. Kad je ispečeno – oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti Parmezan i peci još 10 minuta.
  4. 4.
    Prijatno!

    P.S. ovo su mjere za jednu turu lazanji.

Posluživanje

Pošto za ovo jelo treba dosta truda, ja uvijek napravim duplu mjeru, jednu ispečem a drugu stavim u zamrzivač i bude odlično! Zamrzne se NE ispečeno, naravno. Dobro prekriti folijom da se lazanja u zamrzivaču ne osuši.
U mnogim receptima ćete videti da se listići lazanje prvo skuvaju, ali za to zaista nema potrebe. Ako nađete svježe tijesto dovoljno je da se peče u rerni 1 sat, a ako koristite suho tijesto (listove) treba 15-20 minuta duže.





Sastojci

:

  
  • BijELI SOS (Bešamel)
  • 4 kašike ulja
  • 3 kakašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 šolje mlijeka ili više ako treba
  • soli i bibera po ukusu
  • 2 šolje narendane Mocarele ili sličnog sira (tipa Kačkavalj)
  • 300 gr sviježe Mocarele (dvije ‘loptice’ pakovane u vodi)
  • 1/2 šolje narendanog Parmezana za posipanje


















Izvor: www.mojahrana.com

No comments:

Post a Comment