BISKVIT:
4 jajeta
2 šolje šećera
1 šoljica ulja
1 šolja mlijeka
2 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
13 kašika šećera
100 mililitara vode
1 smrznuta narandža
Galzura:
Čokolada za kuhanje
Priprema:
Izmiksajte jaja. Šećer, mlijeko I ulje te lagano dodavati brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Kada ste sve usuli dobro izmješajte pa nakon toga uspite u lim koji je obložen papirom za pečenjem I neka se biskvit peče 10 minuta na 200 stepeni.
Narandžu smrznutu narendamo.
Naspite u šerpu vodu I kada je vrela stavite narendanu narandžu I 13 kašika šećera pa kuhajte kod ne postane gusto.
Neka se smjesa ohladi pa je prelijte preko gotovog biskvita.
Kada je sve gotovo stavite u frižider neka se ohladi 20 minuta.
Čokoladu otopite na pari te je prelijte preko kolača I vratite u frižider.
No comments:
Post a Comment