Počinje sezona bundeve.... Isprobajte ovaj predivni tiramisu.
Sastojci | Količina |
krem sir „A la kajmak “ | 250 g |
slatka pavlaka | 250 ml |
šećer u prahu | 100 g |
pečena bundeva | 400 g |
čokolada za kuvanje | 50 g |
kakao | 1 kašika |
rum | 1 kašika |
piškote | 1 velika kutija |
Kako pripremiti
- Krem sir umutiti, zatim mu dodati šećer u prahu i 200 ml slatke pavlake, pa sve dobro umutiti. Bundevu ispeći i ispasirati, pa pire dodati u smesu i dobro sjediniti. U preostalih 50 g slatke pavlake istopiti čokoladu. U posebnu posudu sipati trećinu smese sa bundevom, pa u nju dodati smesu sa čokoladom. U manju posudu pomešati kakao sa pola šolje vrele vode i rumom. Na dno pleha dimenzija 30x19 cm poređati piškote. Slagati red horizontalno postavljenih piškota, premazati ih smesom od kakaa, pa onda filom od bundeve, pa preko njega filom od čokolade, zatim, poređati red vertikalno postavljenih piškota, premazati ih smesom od kakaa, pa onda filom od bundeve, pa preko njega filom od čokolade. Ostaviti da prenoći u frižideru. Pre služenja tiramisu pospite kakaom.
- Izvor:http://recepti.zena.blic.rs
No comments:
Post a Comment