Sastojci | Količina |
| za koru | : |
| mleveni plazma keks | 300 g |
| maslac ili margarin | 125 g |
| mleko | 100 ml |
| za fil | : |
| slag | 300 g |
| mleko ili voda | 300 ml |
| sir sa 0% mm | 450 g |
| prah secer | 200 g |
| i jos | : |
| maline | 300 g |
| preliv za torte ili zelatin | 2 kesice |
Kako pripremiti
- Umutiti maslac ili margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati. Staviti u pleh (35x25) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- U jednoj činiji mutiti šlag sa mlekom ili vodom, a u drugoj sir sa prah šećer. Te dve mase izmešati.
- Staviti preko ohlađene kore.
- Preko fila rasporediti maline.
- Sok koji se ocedio od malina pomešati sa vodom i upotrebiti za pravljenje preliva. Preliv napraviti po uputstvu sa kesice. Preliti preko malina.
- Ohlađen kolač iseći. Prijatno!
No comments:
Post a Comment