Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje, pridobio brojne obožavatelje, ali i uzrokovao brojne polemike Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali, izvolite – crnac bez jaja.
- Gotovo da nema osobe koja nije isprobala ovaj planetarno popularni kolač. Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.Meni ga je preporučio prijatelj, ovo je izvrstan kolač koji može pripremiti i muškarac, jer doista, kažem vam, ne zahtjeva puno posla.S ovim receptom se možete igrati, griz možete zamijeniti brašnom, u njega možete dodati bananu ili kiselkasto crveno voće poput višanja, ribizli ili malina. Možete dodati ekstra čokoladu ili ga jednostavno pripremiti klasičnog, jednostavnog i ukusnog da zadovolji svačije nepce.Nekome je ovaj kolač san snova, dok nekome spada u prosjek. Kako god bilo, popularanost mu ne jenjava i gotovo svatko tko ga proba traži recept za doma.Zato najbolje da ga isprobate i procijenite sami.U slast!
- Sastojci:
- Sastojci za kolač šalica je ona od 2.5-3 dcl
- 500 ml tekućeg jogurta
- 1 šalica ulja
- 2 šalice griza ili glatkog brašna
- 2 šalice šećera
- 4 žlice kakaa
- 2 žličice sode
- po želji: 1 izmiksana banana ili dvije šake voća po izboru
Sastojci za glazuru- 10 žlica mlijeka
- 1 vanil šećer
- 100 g tamne čokolade
- 1 velika žlica kakaa
- 50 g Zvijezda margarina
Priprema:Priprema- Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi. Ukoliko ćete raditi s grizom ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta, ukoliko ćete raditi s brašnom ne morate ju ostavljati da odstoji.
- Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
- Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda biti gotov i prije.
- Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.
- Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite.
No comments:
Post a Comment