• Gotovo da nema osobe koja nije isprobala ovaj planetarno popularni kolač. Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.
    Meni ga je preporučio prijatelj, ovo je izvrstan kolač koji može pripremiti i muškarac, jer doista, kažem vam, ne zahtjeva puno posla.
    S ovim receptom se možete igrati, griz možete zamijeniti brašnom, u njega možete dodati bananu ili kiselkasto crveno voće poput višanja, ribizli ili malina. Možete dodati ekstra čokoladu ili ga jednostavno pripremiti klasičnog, jednostavnog i ukusnog da zadovolji svačije nepce.
    Nekome je ovaj kolač san snova, dok nekome spada u prosjek. Kako god bilo, popularanost mu ne jenjava i gotovo svatko tko ga proba traži recept za doma.
    Zato najbolje da ga isprobate i procijenite sami.
    U slast!
  • Sastojci:
    • Sastojci za kolač šalica je ona od 2.5-3 dcl
    • 500 ml tekućeg jogurta
    • 1 šalica ulja
    • 2 šalice griza ili glatkog brašna
    • 2 šalice šećera
    • 4 žlice kakaa
    • 2 žličice sode
    • po želji: 1 izmiksana banana ili dvije šake voća po izboru
    Sastojci za glazuru
    Priprema:
    Priprema
    1. Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi. Ukoliko ćete raditi s grizom ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta, ukoliko ćete raditi s brašnom ne morate ju ostavljati da odstoji.
    2. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
    3. Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda biti gotov i prije.
    4. Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.
    5. Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite.