Dobri stari klasici...
Sastojci | Količina |
med | 200g |
brasno | 600g |
margarin | 125g |
mleko | 3 kasike |
secer | 150g |
soda-bikarbona | 1 kasicica |
mleko | 4 kasike |
jaja | 1 |
margarin | 250g |
brasno | 4 kasike |
secer | 250g |
mleveni orasi | 150g |
mleko | 1/2 l |
sok od limuna | 1 |
Kako pripremiti
- TESTO: Med, secer, margarin, 4 kasike mleka, jaje i 1 kasicicu sode-bikarbone kuvati oko pet minuta, da vri i da dobije svetlobraon boju. Masu ohladiti i u ohladjenu masu zamesiti 3 kasike mleka, brasno i kasicicu sode-bikarbone. Kada se dobro umesi podeliti na tri dela i peci na umerenoj temperaturi od 200 stepeni.
- FIL: 4 kasike secera i 4 kasike brasna umutiti u mleko i skuvati da bude gusta masa. Ostaviti da se ohladi uz stalno mesanje ( dok se ne ohladi ). Secer i margarin penasto umutiti i dodati orahe i sok od 1 limuna. Obadve mase dobro izmesati, koru poprskati sa malo mleka ili ruma da omeksa.
- Filovati donju i srednju koru, a gornji deo preliti glazurom od cokolade.
No comments:
Post a Comment