SastojciKoličina
med200g
brasno600g
margarin125g
mleko3 kasike
secer150g
soda-bikarbona1 kasicica
mleko4 kasike
jaja1
margarin250g
brasno4 kasike
secer250g
mleveni orasi150g
mleko1/2 l
sok od limuna1

Kako pripremiti

  • TESTO: Med, secer, margarin, 4 kasike mleka, jaje i 1 kasicicu sode-bikarbone kuvati oko pet minuta, da vri i da dobije svetlobraon boju. Masu ohladiti i u ohladjenu masu zamesiti 3 kasike mleka, brasno i kasicicu sode-bikarbone. Kada se dobro umesi podeliti na tri dela i peci na umerenoj temperaturi od 200 stepeni.
  • FIL: 4 kasike secera i 4 kasike brasna umutiti u mleko i skuvati da bude gusta masa. Ostaviti da se ohladi uz stalno mesanje ( dok se ne ohladi ). Secer i margarin penasto umutiti i dodati orahe i sok od 1 limuna. Obadve mase dobro izmesati, koru poprskati sa malo mleka ili ruma da omeksa.
  • Filovati donju i srednju koru, a gornji deo preliti glazurom od cokolade.