Sastojci | Količina |
jaja | 2 |
margarin | 250 g |
šećer | 1 šolja |
prašak za pecivo | 1 kesica |
mleko | 50 ml |
brašno | 600 g |
jabuke | 1 kg |
vanilin šećer | 1 kesica |
cimet | 1 kašičica |
šećer | 100 g |
šećer u prahu | malo |
Kako pripremiti
- Umutiti margarin sa šećerom dok ne postane penast.Dodati jaja i mleko i sve dobro umutiti. Na kraju dodati brašno pomešano sa praško za pecivo i zamesiti testo. Testo podeliti na dve jufke i ostaviti da odstoji 15 minuta. Za to vreme jabuke oljuštiti i izrendati, dodati im šećer, vanilin šećer i cimet. Kada se testo odmorilo uzeti jednu jufku i razvući je u koru pa staviti u namašćenu tepsiju. Preko kore staviti fil od jabuka. Zatim razvući i drugu koru i staviti je preko jabuka. Gornju koru izbosti sa viljškom . Staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.
- Gotovu pitu prohladiti, posuti šećerom u prahu i cimetom, pa iseći na kocke i poslužiti.
No comments:
Post a Comment