Lenja pita sa jabukama i cimetom


Sastojci


















Količina
jaja2
margarin250 g
šećer1 šolja
prašak za pecivo1 kesica
mleko50 ml
brašno600 g
jabuke1 kg
vanilin šećer1 kesica
cimet1 kašičica
šećer100 g
šećer u prahumalo

Kako pripremiti

  • Umutiti margarin sa šećerom dok ne postane penast.Dodati jaja i mleko i sve dobro umutiti. Na kraju dodati brašno pomešano sa praško za pecivo i zamesiti testo. Testo podeliti na dve jufke i ostaviti da odstoji 15 minuta. Za to vreme jabuke oljuštiti i izrendati, dodati im šećer, vanilin šećer i cimet. Kada se testo odmorilo uzeti jednu jufku i razvući je u koru pa staviti u namašćenu tepsiju. Preko kore staviti fil od jabuka. Zatim razvući i drugu koru i staviti je preko jabuka. Gornju koru izbosti sa viljškom . Staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.
  • Gotovu pitu prohladiti, posuti šećerom u prahu i cimetom, pa iseći na kocke i poslužiti.