Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Friday, September 8, 2017

Nepečeni sitni kolačići



  • Sastojci:
    • 2 dl vode
    • 200 gr. secera
    • 150 gr. margarina
    • 100 gr. cokolade
  • 150 gr. mlevenih pecenih lesnika
  • 250 gr. mlevenog keksa
  • mleveni lesnik, nutela
Priprema:

Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa sporeta i dodati keks i lesnike. Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. 

Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci. Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije, ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.

Posluživanje:

Gnezda su lepsa ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuse i stegnu. Zato, nemojte da vas iznenadi ako vam se ucini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje smesa se fino stegne. Ja sam ih napravila uvece a tek sutradan punila nutelom. Ovo je velika mera, od koje mi je ispalo oko 60 vecih lesnik gnezda (velicine kao orah u ljusci). Mogu da se prave i u posnoj varijanti, ukoliko se upotrebi posna cokolada i za smesu i za punjenje.
Napomena: ukoliko je nutela suvise cvrsta za istiskivanje iz sprica, mozete je malo ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari, da bi se lakse istiskivala,  ali vrlo kratko, da ne bi bila previse tecna.
izvor:fb stranica:https://www.facebook.com/Mala-kuhinja-Veliki-u%C5%BEitak-547039592059269/

No comments:

Post a Comment