Sastojci | Količina |
keks | 350 grama |
puding od vanile | 2 kesice |
puding od čokolade | 2 kesice |
mleko +za umakanje keksa | 1 litar + |
šećer | 6-7 kašika |
margarin | 200 grama |
Za | glazuru: |
čokolada za kuvanje | 100 grama |
ulje | 5 kašika |
Kako pripremiti
- Od polovine litra mleka skuvati puding od vanile, a od druge polovine puding od čokolade (skuvati po uputstvu sa kesice). Ostavite da se prohladi i u prohlađeni puding umutite margarin (po 100 grama). U tepsiju poređajte keks koji ste prethodno umočili u mleko. Pa preko premažite puding od vanile. Pa opet red keksa i puding od čokolade, ređanje završite keksom. Napravite glazuru od čokolade i prelijte vruću preko poslednjeg sloja keksa. ostavite nekoliko sati da se stegne. Secite i poslužite.
- Izvor:http://recepti.zena.blic.rs
No comments:
Post a Comment