Jednostavno neodoljiva...
Sastojci | Količina |
Za kore: | |
belanca | 12 |
šećera | 12 kašika |
mlevena plazma | 9 kašika |
brašno | 3 kašike |
kakao | 3 kašike |
prašak za pecivo | 1 kašičica |
Za fil 1: | |
žumanca | 12 |
šećer | 200 g |
puding sa ukusom karamele | 2 |
mleko | 7 dl |
plazma keks | 200 g |
puter | 250 g |
milka čokolada sa ukusom karamele | 200 g |
Fil 2: | |
šlag krem u prahu | 200 g |
mleko | 2 dl |
Za natapanje kora: | |
čokoladno mleko | 3 dl |
Za premazivanje torte: | |
slatka pavlaka | 200 ml |
čokolada | 150 g |
Kako pripremiti
- Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera dodati, 3 kašike mlevene plazme, kašiku brašna, kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Tako napraviti još 2 kore. Fil 1: U posudu staviti 5 dl mleka da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati pudinge sa ukusom karamele i ostatak mleka. Sve to dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kada bude mlako dodati umućen puter, otopljenu čokoladu i mlevenu plazmu. Fil 2: Umutiti šlag krem sa mlekom. Filovati tortu. Na tacnu staviti koru, natopiti sa čokoladnim mlekom, premazati sa 1/2 fila 1, 1/2 fila 2, opet kora natopljena mlekom, 2/2 fila 1, 2/2 fila 2. U posudu staviti slatku pavlaku i čokoladu i kuvati na pari (ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti i umutiti mikserom. Sa ovom kremom premazati po vrhu i okolo tortu.
- Tortu ukrasiti sa ružicama od šlaga.
No comments:
Post a Comment