Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, October 11, 2017

Recept za petak: riba pohana u pivskom tijestu..




Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima obitelji koji nisu ljubitelji ribe!
Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa.Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, otvori kod škrga su svijetlo ružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.
Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.

Riba u pivskom tijestu

Smjesa za pohanje:
  • Radite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Priprema ribe:
  • Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.
Pohanje:
  1. Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije.
  2. Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute.
  3. Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.                           Servirajte uz prilog po želji!

No comments:

Post a Comment