Kada nemate u kući ništa drugo za pojesti, za napraviti ukusan sendvič uvijek se nađe malo kruha, šunke ili nekog drugog nareska, omiljeni umak i malo salate.
No, ako se pita chefa Toma Colicchija, napraviti stvarno dobar sendvič je prava znanost, ali i umjetnost. On zna kako napraviti najbolje pecivo i ima fantastične recepte za drukčije i zanimljive sendviče. No, za sve one koji nisu profesionalci kada je slaganje sendviča u pitanju i žele brzo i jednostavno napraviti ukusan obrok, ovaj chef ima nekoliko tajnih trikova koje je dobro znati.
- Uvijek koristite najsvežije sastojke za sendvič koje možete pronaći! Ovo pravilo je ključ dobrog sendviča.
- Radite sendvič s onim sastojcima koje doista volite. Ne pokušavajte napraviti sendvič od avokada, ako vi i vaša obitelj ne volite avokado. Hrana koju volite jesti treba biti ispred aktualnih trendova.
- Budite kreativni! Istovremeno, ako postoje neke namirnice koje niste još probali, svakako ih uključite u pripremu sendviča. Možda će vam se svidjeti, tko zna.
- “Arhitektura” sendviča je jako važna. Zato pažljivo slažite sendvič jer će se u suprotnom raspasti.
- Ako koristite neuredne sastojke poput prženog povrća ili raznih dresinga, lagano popržite pecivo ili kruh od kojeg radite sendvič, ali samo s jedne strane. Na prženu stranu stavljajte dresing i ostale sastojke, a to će pomoći da sendvič bude čvršći i uredniji.
- Kada slažete sendvič, krenite s najtvrđim i najtežim namirnicama. Prvo stavite njih, a onda salatu ili rajčicu te omiljeni umak. Na drugu krišku kruha ili peciva stavite začine i poklopite sendvič.
- Ako sendvič poslužujete hladan, stavite sir odmah uz kruh ili pecivo. Ako pak poslužujete topli sendvič onda sir stavite uz meso zbog boljeg okusa.
- Najvažnije, ne trpajte sendvič sastojcima do te mjere da sve ispada iz njega kad zagrizete. I ne pretjerujte sa začinima, odaberite jedan najdraži koji će dati onaj zanimljivi akcent.
No comments:
Post a Comment