Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, October 11, 2017

Kako napraviti savršen sendvič? Imamo 8 genijalnih trikova




Kada nemate u kući ništa drugo za pojesti, za napraviti ukusan sendvič uvijek se nađe malo kruha, šunke ili nekog drugog nareska, omiljeni umak i malo salate.
No, ako se pita chefa Toma Colicchija, napraviti stvarno dobar sendvič je prava znanost, ali i umjetnost. On zna kako napraviti najbolje pecivo i ima fantastične recepte za drukčije i zanimljive sendviče. No, za sve one koji nisu profesionalci kada je slaganje sendviča u pitanju i žele brzo i jednostavno napraviti ukusan obrok, ovaj chef ima nekoliko tajnih trikova koje je dobro znati.
  1. Uvijek koristite najsvežije sastojke za sendvič koje možete pronaći! Ovo pravilo je ključ dobrog sendviča.
  2. Radite sendvič s onim sastojcima koje doista volite. Ne pokušavajte napraviti sendvič od avokada, ako vi i vaša obitelj ne volite avokado. Hrana koju volite jesti treba biti ispred aktualnih trendova.
  3. Budite kreativni! Istovremeno, ako postoje neke namirnice koje niste još probali, svakako ih uključite u pripremu sendviča. Možda će vam se svidjeti, tko zna.
  4. “Arhitektura” sendviča je jako važna. Zato pažljivo slažite sendvič jer će se u suprotnom raspasti.
  5. Ako koristite neuredne sastojke poput prženog povrća ili raznih dresinga, lagano popržite pecivo ili kruh od kojeg radite sendvič, ali samo s jedne strane. Na prženu stranu stavljajte dresing i ostale sastojke, a to će pomoći da sendvič bude čvršći i uredniji.  
  6. Kada slažete sendvič, krenite s najtvrđim i najtežim namirnicama. Prvo stavite njih, a onda salatu ili rajčicu te omiljeni umak. Na drugu krišku kruha ili peciva stavite začine i poklopite sendvič.
  7. Ako sendvič poslužujete hladan, stavite sir odmah uz kruh ili pecivo. Ako pak poslužujete topli sendvič onda sir stavite uz meso zbog boljeg okusa.
  8. Najvažnije, ne trpajte sendvič sastojcima do te mjere da sve ispada iz njega kad zagrizete. I ne pretjerujte sa začinima, odaberite jedan najdraži koji će dati onaj zanimljivi akcent.

No comments:

Post a Comment