Ovaj slatki recept kao stvoren je za ljubitelje čokolade, ali i kave. Ne zahtijeva dugu pripremu, ali oprezno s pečenjem. Nikako se ne smije prepeći.
Kako kolač ne bi bio presladak birajte čokoladu s najmanje 70 posto kakaa. Poslužite ga uz sladoled od vanilije ili šlag.
Sastojci:
- 40 g tamne čoklade
- 2 žlice kakaa
- 20 g instant kave
- 2,5 dcl mlijeka
- 100 g maslaca
- 50 g brašna
- 100 g šećera
- 5 jaja
- šećer u prahu (za posipanje)
PRIPREMA:
- U posudu staviti naribanu čokoladu i preliti mlijekom te staviti na vatru. Dodati kakao i instant kafu te sve skupa pustiti da zavrije.
- Prosijati brašno u omekšali maslac pa postupno dodavati vrelom čokoladnom mlijeku. Miješati dok smjesa ne postane potpuno glatka.
- Smjesi dodati žutanjke i miješati kako bi smjesa postala glatka i kremasta.
- Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg i nježno umiješati u čokoladnu smjesu.
- Kalupe premazati otopljenim maslacem i napuniti čokoladnom smjesom. Peći na 180 stupnjeva 12 minuta.
- Ukrasiti kakaom u prahu, šećerom u prahu te poslužiti toplo, uz sladoled ili tučeno vrhnje.
No comments:
Post a Comment