Ako govorimo o proteinima i zdravoj prehrani, bijelo pileće meso bez kožice je apsolutni heroj! Ali ako se jede bez priloga, može biti malo dosadan obrok...
Ako je pržena, pečena ili kuhana piletina dio vaše svakodnevne prehrane, morate imati više recepata za ukusne priloge. Kako ne biste trošili vrijeme na prikupljanje informacija, mi vam donosimo nekoliko odabranih:
Salata od mahuna i badema
- 200 g mahuna (zamrznutih ili svježih)
- 1 žlica nasjeckanih badema
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 žlice sitno nasjeckanog ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- prstohvat soli i papra
Skuhajte mahune i tople ih začinite svim sastojcima. Ostavite da se ohladi ili jedite toplo.
Kus-kus sa povrćem
- 1 luk nasjeckan na kockice
- 1 manja tikvica, narezana na kolutiće
- 2 mrkve, nasjeckane
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- prstohvat kumina, malo šafrana i peršina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, u posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i povrće. Pecite 30-ak minuta.
- U malu tavu stavite vode ili pilećeg temeljca, kumin i šafran i ostale začine. U vrelu vodu stavite kus kus, isključite vatru i ostavite poklopljeno 5 minuta. Dodajte povrće i nježno promiješate.
Salata od krumpira i matovilca
- nekoliko šaka matovilca
- ½ kg krumpira
- malo oraha
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 2 žlice vrhnja
- aceto balsamico
- malo svježeg sira (ili feta sira, mozzarele)
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite, narežite na komade i dodajte sve ostale sastojke jedan po jedan te lagano promiješate.
No comments:
Post a Comment