Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, October 11, 2017

Jesenska zobena kaša od jabuka




SASTOJCI:

- 125 grama zobene kaše
- 250 ml mlijeka (napitka) od badema s vanilijom
- pola žlice kombinacije začina – cimeta, muškatnog orašćića, pimenta i đumbira
- pola jabuke
- pola žličice smeđeg šećera

PRIPREMA:

U zdjelicu, čašu ili šalicu pomiješajte narezanu jabuku, začine, šećer i prstohvat soli. Prekrijte čašu ili šalicu s plastičnom folijom i probušite nekoliko rupica kako bi para mogla izaći. Ostavite u mikrovalnoj dvije minute, odnosno dok jabuke ne omekšaju. Dodajte mlijeko i zobenu kašu, promiješajte i ostavite preko noći da odstoji. Ako ne želite jesti hladno, možete i idući dan dodati zob te ponovno staviti u mikrovalnu na minutu ili dvije.

ZAŠTO JESTI?

- Osim što će vam ova kombinacija dati pravi okus jeseni, odnosno pite od jabuka, sadrži sastojke koji su samo dobri za vaše zdravlje. 
- Na primjer, cimet je odličan za održavanje ravnoteže šećera u krvi, dok piment ima protuupalna i antitumorna svojstva.  

No comments:

Post a Comment