Deserte od kave ili volite ili ih ne volite. Ako spadate u skupinu ljubitelja deserata s ovom plemenitom biljkom, bit ćete oduševljeni prijedlozima koje donosimo.
Naravno, ovisno o tome koliko dominantan okus kave želite postići, količinu propisanu u receptu možete smanjiti ili povećati.
Potrebni sastojci:
- 280 g šećera
- 20 g vanilin šećera,
- 250 g oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice soli
- 225 g maslaca
- 150 ml mlijeka
- 5 žlica kakao praha
- 1 žličica instant kave
- 200 g jogurta
- 2 jaja
- 1/2 žlice ruma
Priprema:
- Pomiješati šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. U manjem loncu dobro pomiješati kakao prah i instant kavu s mlijekom, a potom dodati i maslac te zagrijati na umjerenoj vatri kako bi se maslac rastopio.
- Smjesu s maslacem uliti u prethodno pripremljenu mješavinu suhih sastojaka i dobro promiješati. U tu smjesu umiješati jogurt, jaja i rum te je uliti u kalup za torte.
- Peći na 180°C oko 30 minuta.
- Po želji puniti i preliti ganache kremom. Dobar tek!
No comments:
Post a Comment