Piletina je namirnica koja se može pripremati na razne načine, a ostaci od ručka se mogu uz malo mašte pretvoriti u još jedan ukusan obrok.
Postoji puno recepata koji će vam omogućiti da svoju omiljenu porciju proteina iskoristite za još jedan ručak! Možete ju ubaciti u juhe, sendviče ili salate a ona će ostati jednako ukusna.
Kako se čuvaju ostatci piletine
Kuhana piletina se može u hladnjaku čuvati do 3 dana, a bilo koja vrsta hrane koju želite iskoristiti kasnije mora biti što prije ohlađena te pohranjena u hladnjak. Podgrijati se smije samo jednom.
Kako iskoristiti ostatke piletine?
Ako se ne osjećate baš dobro, juha je ono što će vas sigurno oraspoložiti! Iskoristite ostatke piletine, poigrajte se začinima poput ružmarina, rajčice i ljute papričice da joj podarite novi okus. Najlakše je od ostatka mesa napraviti ukusan topli sendvić!
Šarene salate
Ostatke pilećeg mesa možete dodati bilo kojoj salati, koja može biti ukusan obrok ili međuobrok. Donosimo nekoliko recepata:
Hladna salata od piletine
Sastojci:
- šalica očišćenih mahuna
- piletina narezana na trakice ili komadiće
- 2 jušne žlice pinjola
- svježe mljeveni papar i prstohvat soli
- 2 žlice limunova soka
- 2 žlice maslinovog ulja
- češnjak po želji
Mahune skuhajte i pustite da se ohlade. U međuvremenu pinjole prepržite na tavi. Ohlađene mahune pomiješati sa svim sastojcima.
Quesadilla s piletinom
Sastojci:
- šalicu nasjeckane piletine
- šalica nasjeckanog tvrdog sira
- kumin
- i žličica nasjeckane ljute papričice
- umak od rajčice
- tortilje
Kako se priprema:
U maloj posudi pomiješate sve sastojke osim umaka od rajčice. Zagrijte malu tavu na vatri te na nju stavite tortilju na koju ćete staviti masu s piletinom. Prekrijte drugom tortiljom. Pecite tako nekoliko minuta. Kada je gotovo prerežite na 6 komada i prelijte umakom od rajčice.
No comments:
Post a Comment